ДГ №23 "Здраве"
Детска градина в град София, кв. Изток

История

Детска градина №23 „Здраве“ е една от най-старите детски градини в София. Разположена на изключително комуникативно място – в кв. „Изток“, ул. „Майор Юрий Гагарин“ 14-16, спирка „Хотел Плиска“ (зад гърба на бившето кино „Изток“, отскоро магазин на Била), детската градина предлага удобство за работещите родители в центъра на София и в бизнес сградите в близост до Цариградско шосе – Полиграфия офис център, Сердика, Бизнес център Мегапарк и др. В забързания ритъм на града нашата детска градина ще ви плени със спокойствие, простор и зеленина – истински оазис в сърцето на София.

Детската градина се състои от три сгради – къщата на ъгъла с ул. „Фр. Ж. Кюри“ и още две еднакви като архитектура сгради на два етажа. На всеки етаж е разположена по една група деца. Всяка група има отделни занималня, спалня, умивалня, тоалетна, гардеробна, офис. Помещенията са просторни, слънчеви и топли. Разполагаме с чудесен музикален салон, в който се провеждат много тържества, театри, развлечения. Дворът е общ с площадка за всяка група, с много дървета, цветя и зеленина, което осигурява спокойни игри и сянка в горещите дни.

Ще се изненадате, но в нашата детска градина децата не гледат анимационни филмчета. В градината няма нито един телевизор. Просто, защото вярваме, че има много по-интересни, различни и провокиращи интереса на децата възможности, с които ние като педагози можем да работим и да събуждаме тяхното безпределно любопитство.

Децата са разпределени в групи по възрастов признак: яслена група, 1 група – 3-4 годишни, 2 група – 4-5 годишни, 3 група – 5-6 годишни, 4 група – 6-7 годишни, което дава възможност учебната програма да се осъществява качествено. Тя се състои от образователни направления, съобразени с държавните образователни стандарти – Български език и литература, Математика, Околен свят, Изобразително изкуство, Музика, Конструиране и технологии, Физическа култура и различни видове игри. Предлагаме и допълнителни образователни дейности – изучаване на английски език, приложно изкуство, народни танци, спортни игри, футбол, художествена гимнастика, логопед.

Педагогическият екип на Детска градина „Здраве“ се състои от опитни учители, които с много любов и професионализъм въвеждат децата в света на познанието. Ние знаем, че децата имат нужда преди всичко от обич и ласка, внимание и подкрепа. Вярваме, че детската градина има своето важно място в живота на всяко дете – тя помага на децата да укрепнат, да намерят първите си приятели, да израснат уверени в себе си.

Заедно, с доверие и уважение един към друг, децата ни постигат наистина много.